Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2015 10:59 - “Труд” олекна с твърдение за “отказ” на САЩ от България
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1469 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 САЩ се отказаха от България
image

02.01.2015

САЩ се отказаха да разполагат въоръжение и техника у нас, а през 2015 г. няма планирано нито едно съвместно учение между българската и американската армия. Това се вижда от утвърдения план за ученията за догодина. Предишни години са провеждани поне по 10-15 учения със САЩ. През 2015 г. са предвидени такива с Румъния, Гърция, Сърбия и с Катар.
image
    Американците отлично знаят че 80% от българите се раждат генетично русофили                                                                                                                                              За отказа от разполагане на техника в България стана ясно от интервю на командващия на американската армия в Европа ген.-лейтенант Бен Ходжис. Според него Вашингтон планира да настани 150 машини в Полша, Румъния или Балтийските страни. Очаква се поне 1/3 от новото оборудване да е в американските тренировъчни центрове в Германия, а останалата част може да бъде разпределена в споменатите страни, ако те са съгласни. Според Ходжис в момента САЩ имат приблизително 30 000 военни в Европа и приблизително толкова въздушни сили и флот.
image
     Руски граждани притежават около 500 000 имота в Източна България.Това руска инвазия ли е, или адаптация?Не Източна България отдавна е Руска.                                                                                                                                   Бившият военен министър и съветник на премиера Аню Ангелов написа във фейсбук: „Какво може да се очаква от политическо негативно изказване на висшия военен и мълчанието на политическото ръководство в МО. Не напразно Ходжис напомня, че трябва да има съгласие от Полша и Румъния. А в България несъгласието беше категорично изказано – НЕ”.

Бившият военен министър Велизар Шаламанов нарече позициите на САЩ „сериозен стратегически пробив във външната ни политика”. Според него отделянето на България от Полша и Румъния в НАТО означава закачане към Турция и Гърция в южния район, което ще има тежки последици за развитието на армията ни. „Превръщането на армията в Гражданска защита и логистичен придатък на Гранична и други видове полиция е стратегически срив за българската държава”, пише Шаламанов. ( Труд)


Тази публикация, особено бомбастичното й заглавие, си заслужават някои допълнения като коментар, както и пояснителна информация ( за да не кажа „опровержение“, защото то е прерогатив на засегнатата страна, ако в България има институция, която да се почувства длъжна да отговори на инсинуацията).

Сигналът е хипербола, дезинформационен победен залп в рамките на преждевременна руска радост от един (не)свършен факт.

В руската хибридна война срещу натовска България една от главните сюжетни линии е да се предизвика обществена нагласа срещу атлантическата принадлежност на страната ни. Вестникарски изстрел в тази посока беше например една статия във в. „Сега“ от 13 октомври миналата година, в която се предвещаваше „наказателна процедура“ на НАТО срещу България, т.е. на НАТО срещу НАТО. Такава обаче не е предвидена по устав в организацията.

И авторът на този текст първоначално прие за достоверна опасността от такива „санкции“, но проверката с по-късна дата показа, че наказателни процедури в договора за присъединяване, подписан от България, просто не са предвидени и няма как да бъдат налагани (на която и да било страна от НАТО).

А колко „вкусно“ звучи за желаещите да неутрализират България като „неутрално“ звено в самия Алианс евентуално дублиране на епизодичните санкции на ЕС срещу страната ни с натовски наказания и така да се затвори кръга на убеждението, че нас все нещо ни гълчи „лошият запад“!

Иначе проруската линия в тази война наистина пожъна някои успехи както с отказа на върховния военен в българската йерархия адмирал Николов страната ни да приеме някакви ( символични) американски танкове, но и със самия факт, че премиерът Борисов се постара много да предаде в ръцете на руската пета колона важен информационно-законодателен пост. Борисов изпълни публично заявеното си намерение да остави отбраната в сферата на „експертизата“ на БСП.

Едно от четирите министерства, които Борисов е предлагал на червените в рамките на преговорите за правителство, когато публично поднасяше на техния лидер Михаил Миков председателството на Народното събрание, е било министерството на отбраната. Понеже това не се случи, Борисов удържа по принцип думата си и връчи на уж големите си противници по идеология и управленска практика комисията по отбрана. С негово лично благоволение тя беше оглавена от тъмночервения бивш началник-щаб на армията и съветник на Георги Първанов генерал Михо Михов.

Истината е, че инициативата да няма на този етап обявени общи натовски учения, планирани за 2015 година на българска територия, е чисто българска ( с руски акцент) и няма нищо нищо общо със „санкции“, а още по-малко пък с „отказ на САЩ от България“. Вината е на българското командване, което е забавило планирането, заяви за ivo.bg източник от командването на НАТО в Белгия, с когото авторът се свърза по повод бомбастичното твърдения на „Труд“.

Друг е въпросът, че този „чиновнически бойкот“ е достатъчно сериозен повод да се търси сметка на най-висшето ръководство на страната за неупражнения контрол, ако не и за съучастието си в него.

Ето как интерпретира битката за евроатлантическата принадлежност на България един руски орденоносоц с академична титла, когото наричам „Волен Сидеров с човешко лице“.

БГНЕС:

3 януари 2014 г.

Академик Георги Марков: „При нас независимо кой управлява, той се свързва с определена велика сила. Ето ние днес сме в Европейския съюз, но имаме пак голям брат – както казвам чичо Сам иска да изгони дядо Иван. Това е драмата на нас българите, не само на политиците. Моят съвет като историк, особено към президента, е да не се увлича във филство и във фобство. “

Както се вижда, руската хибридна офанзива се води на няколко фронта и през медиите. Целта на рибарите е да хванат в мрежите си колкото се може повече български шарани. Едрият толстолоб Борисов вече им е в мрежите и с изявленията си срещу разходите за отбрана и превъоръжаването ( подкрепен публично от верния си финансов министър Горанов да плещи срещу главнокомандващия президент) откровено тегли мрежата срещу проатлантическото течение, оглавявано от Плевнелиев.

Загубена ли е тази битка от хибридната война на Русия тук при това положение- все пак реалните управленски решения се вземат от изпълнителната власт?!

Така изглеждаше и по отношение на „Южен поток“. Нека никой не бърза да се радва и да си хвърля ушанката във въздуха обаче, защото в НАТО има повече вътрешна солидарност, отколкото податливост на външен натиск- особено в момент, когато самата Русия препотвърди стратегията си да гледа на НАТО като на основна заплаха в ситуация на реално военно-стратегическо напрежение в европейска Украйна.                                                                                                                                                       ivo.bg/            



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8727001
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930