Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2012 21:39 - Популярен ислям за начинаещи - общи положения.
Автор: kushel Категория: Други   
Прочетен: 6218 Коментари: 28 Гласове:
14

Последна промяна: 17.09.2012 15:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

"Ислямът е рафинирано християнство, тъй както християнството е парфюмиран юдаизъм" Кушел

      
       Ислямът е една жизнена и напориста религия, последната от аврамичните религии (другите две са юдаизма и християнството).   Думата "ислям" буквално означава "подчинявам се" (на Бог). Ислямът приема, че първата (!) религия, дадена на Адам (Адем) е именно мюсюлманската религия, като забележете, че "мюсюлманин" в превод от арабски означава "мирен". Тук е редно да отбележим, че в исляма единният бог (Елохим, Яхве, Адонай, Иехова и т.н.т.) има само едно име - Аллах, Авраам се нарича Ибрахим, Моисей - Муса, а Исус - Иса и т.н.т. Героите са едни и същи, но се явяват под различни имена. За разлика от юдеите и християните, които имат купища религиозни книги, мюсюлманите имат Коран (словата на Бога) и Сунна (учението на пророка Мохамед). Ислямското право - Шириатът (правилният път) включва подробни предписания за почти всяка област на личния и обществен живот, като обхваща теми от банковото и военното дело до благотворителността и защитата на околната среда. (много полезна книга).  В исляма Бог е абстрактна фигура, извън човешките разбирания, няма конкретен образ и символизира висша сила. В Корана той е описван с различни епитети, като най-често срещани са ал-рахман „милосърден“ и ал-рахиим „всемилостив“. Аааа, забравих да Ви кажа, че Коран означава "рецитиране", затова ако сте забелязали в мюсюлманските училища рецитират та пушек се вдига. Коранът е разделен на 114 глави (сури), които съдържат общо 6236 стиха (аяти). Това изобщо не пречи на маса фанатични откачалки да го знаят наизуст (и то като си предсттавите само с какви букви е написан). И в Корана има ангели, само че по-разнообразни. Някои са с по две крила, но има и многокрили, с по четири и дори с шест крила (вероятно за по-висока скорост). Ще ви кажа някои от по-важните с арабските им имена, Вие се сещайте за християнските - Джебраил, Микаил, Исрафил, Азраил и т.н.т. все стари познайници. Дето се вика, защо да откриваме топлата вода. В Корана също има налудничави хрумвания, явно за да не остане по-назад от Библията. Цитирам: " 
Ангелите, които наблюдават и записват постъпките на човек са два и се намират от лявата и отдясната му страна. Този, който стои отдясно, записва добрите постъпки, а стоящият от ляво, записва лошите. Очевидно, щата на министерството на ангелите наброява поне 12 милиарда служители. Не завиждам на началника им архиенджъл Джебраил. И явно Аллах отдавна разполага с хиперкомпютри и хиперсървъри, защото, съгласете се, информацията не е никак малка, а освен това се променя и хипердинамично. 
Да се стане мюсюлманин изобщо не е трудно. Трябва да се спазят само пет условия.
1) Да се признае, че има само един бог - Аллах и Мохамед е неговият пророк. (фасулска работа, особено, ако над главата ти виси ятаган).
2) Да се молиш пет пъти на ден.
3) Да се пости през Рамазана.
4) Да се вършат само добри дела.
5) Да се направи хаджилак до Мека. (по възможност)
И сега нещо много важно. Какво е джихад
Джихадът (усилието) в ранните години на исляма се възприема буквално като война срещу неверниците. Но още през ХІІІ век, се препоръчва „свещената война, да се води вътре в себе си“, а не в смисъла, който се придава на понятието сега - да се  убиват невинни хора, което напротив е забранено в исляма. Според по-широкото схващане за джихад, свещената борба включва защитаване на честа, на имуществото, на родината, както и борбата с корупцията, подтисничеството и невежеството. Всъщност, става въпрос за борба с вътрешното ти "аз", с душата, която често е в ръцете на шейтана (дявола) и от голямо значение за човек е да не позволява дявола да го води за носа.
   

      За сега Ви стига толкова. Вече сте почти бакалаври в областта на исляма. Ако ви е интересно, ще ви разкажа в популарен стил и за клоновете му, които са свръх интересни и анализирането им обяснява много добре, какво става в мюсюлманските държави. А то естествено няма нищо общо с борбата за демокрация, както ни го набива нашата пропаганда. 
Гласувай:
18
41. tit - Куш,
14.09.2012 21:53
дай да си приказваме за християнството!
Остави исляма на мира...На мирА!:)
цитирай
2. x2012x - Разкажи ни за предсказанията в Корана за крайните времена
14.09.2012 21:55
Ще бъде интересно ! Четох ,че ще се появи Махди и той ще бъде руския владетел ,който ще победи антихриста . Дали е вярно не мога да кажа , щото не е станало и не съм видял...
цитирай
3. kushel - дай да си приказваме за християн...
14.09.2012 22:03
tit написа:
дай да си приказваме за християнството!
Остави исляма на мира...На мирА!:)


Християнството е скучна работа пък и гъмжи от глупости.
цитирай
4. kushel - Ще бъде интересно ! Четох, че ще се ...
14.09.2012 22:07
x2012x написа:
Ще бъде интересно ! Четох ,че ще се появи Махди и той ще бъде руския владетел ,който ще победи антихриста . Дали е вярно не мога да кажа , щото не е станало и не съм видял...


И те също си имат Второ прошествие, което е по сценарий на архангел Исрафил и ще пада масово съживяване на мъртви, зер и сега сме малко на земята.
цитирай
5. tit - поради което да си говорим за нещо,
14.09.2012 23:13
kushel написа:
tit написа:
дай да си приказваме за християнството!
Остави исляма на мира...На мирА!:)


Християнството е скучна работа пък и гъмжи от глупости.

от което хал-хабер нямаме?!:)
Поне аз, де...
цитирай
6. podvodni - Малка, но значителна поправка. ...
15.09.2012 01:06
Малка, но значителна поправка. Християнството не е нито аврамична нито религия.
цитирай
7. ploudinperper - Малко е ненормално
15.09.2012 04:17
и отчайващо нелепо атеисти да дават оценка за нещо, което не разбират по същество и да го критикуват от материалистическа гледна точка.

Всъщност, Хегел твърди, че само животните нямат религия.
Аз ще бъда нетактично прям и ще попитам какво е общото между животните и комунистите?
цитирай
8. kushel - Като всички пристрастни хора, р...
15.09.2012 07:10
Като всички пристрастни хора, религиозните не могат да бъдат обективни за своите фантазии и заблуди. "Религията е рак на разума", както е казал великият Куш.
Колкото до приликата между животните и комунистите не съм се замислял до сега, но вероятно съществува такава. Може би приликата е в това, че и едните и другите са реалисти и прагматици. И едните и другите биха посегнали само при самоотбрана, а не като религиозните фанатици, които се избиват от невежество. Впрочем, следващата ми статийка ще е на подобна тема, за клоновете в исляма и за това до какви братоубийствени кръвопролития се стига между тях, само защото едните смятат, че няма нужда от посредник между тях и Бог, а другите допускат да има такъв. Тая тъпа препирня е коствала милиони животи и ще коства още милиони. В християнството нещата са абсолютно същите. Спомняте си за кланетата над протестантите и ответните над католиците.
цитирай
9. kushel - Малка, но значителна поправка. ...
15.09.2012 07:12
podvodni написа:
Малка, но значителна поправка. Християнството не е нито аврамична нито религия.


Моля? А какво е? Средство за манипулиране и управление на масите?
цитирай
10. kushel - Тит, в религиите няма нищо сложно и ...
15.09.2012 07:19
Тит, в религиите няма нищо сложно и необяснимо. Първо, кога са възникнали. Във времена на почти пълно невежество и отсъствие на реална наука. И когато съществуват толкова необясними неща, най-лесно е да кажеш, че това са Божи дела и проблемите свършват. Джордано Бруно казва: "Ако не беше религията нямаше да има невежество". И добре, че е имало атеисти във всички епохи, иначе и до сега "слънцето щеше да се върти около земята?!".
цитирай
11. diadokolio - Много полезно!
15.09.2012 07:32
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за опознавателната тема!
Ще чакам с интерес, за да опишете 602- 620г.???
Приятен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
12. kushel - Добър да е денят Ви, Благодаря Ви, за ...
15.09.2012 08:25
diadokolio написа:
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за опознавателната тема!
Ще чакам с интерес, за да опишете 602- 620г.???
Приятен ден!
С Уважение, дядо Кольо.


Много далеч съм от мисълта да правя лектория по история на исляма. Блог.бг не е място за академични произведения. Тук трябва да се пише кратко и разбираемо, без излишна демонстрация на енциклопедичност. Хората които преднамерено се държат претенциозно и високомерно, привидно получават възхищение, но реално оставят чувство на досада.
Целта ми е да направя малък анализ на случващото се през последните години в някои ислямски държави и да разбия мита за техния стремеж към западна демокрация, нескопосано пробутван ни от нашите сервилни медии. За тази цел пускам и това малко материалче, защото е нужна основа, върху която да се развие темата.
цитирай
13. tit - ха, ха!:)
15.09.2012 10:54
Ама, Кушел,
ситуацията с науката не е по-различна, човече!:)

Науката е онова, което си мислим, че не знаем. Кой може да каже какво всъщност не знаем?:)))
цитирай
14. nefertiti20 - Ха ха ха ....
15.09.2012 11:49
Куш....давай и за разклоненията.....общото между хората и маймуните.....обичаме ...клоните...и разклоненията.....)))))Сега сериозно...дай и още различните течения в исляма.....интересно е наистина! Аз отдавна съм разбрала че разликата в религиите е само една....в наименованията и имената!!!...Затова не се кланям на нищо...имам си собствена вяра...и не че съм атеист...но имам си собствени виждания за религиите и Бог!!!Каквото и да е името му.....ако изобщо има такова нещо като Бог!....Всичко се командва от нас самите...и зависи от ''обзавеждането на втория етаж'' на всеки човек!
цитирай
15. plushok - Хубаво е да се научи ....
15.09.2012 12:02
Хубаво е да се научи нещо ново. За мен е ново и интересно.
Какво общо има дали човек е религиозен или не? Какво общо има дали ни харесва как се използва/интерпретира дадена религия? Историческите факти са винаги интересни когато са нови, както е за мен.
Чакам продължението.
цитирай
16. scarlety - Tц....
15.09.2012 12:14
не мога да стана мюсюлманка- нито едно от петте условия не мога да изпълня!:))
Даже и само добри дела не мога да върша- нали гледам как ангелът ми от ляво се съдира да записва!:)))
цитирай
17. kushel - Наблюдавайте си ангелите да не д...
15.09.2012 13:17
Наблюдавайте си ангелите да не дращят много и първо проверете дали поддават на пиене.
цитирай
18. nefertiti20 - ))))
15.09.2012 13:18
scarlety написа:
не мога да стана мюсюлманка- нито едно от петте условия не мога да изпълня!:))
Даже и само добри дела не мога да върша- нали гледам как ангелът ми от ляво се съдира да записва!:)))

Колкото и добрини да правя...и ангелите да ми ги броят...и според Корана да съм праведна....нтц...и аз не мога да стана мюсюлманка.....)))....те не понасят женското мнение, не приемат женското начало....за тях жената е НИЩО!...Колкото и да се правят на разкрепостени и на свободомислещи, колкото и да се европеизират напоследък...те не могат да приемат че една жена може да е по- умна от един мъж, и че може да изтърпи много повече от един мъж.....не говоря само за болка...по принцип.....Така че едно от основните неща които не харесвам в исляма е незачитането на ЖЕНАТА, и отричането на жените като човешки същества!.....Иначе в християнството и там е преиначено значението на жената ...и там жената не е равна на мъжа.....но там поне имат уважение към нея. Не одобрявам разделението на половете и от там не мога да се съглася с религиозните постановки и на поповете, и на равините ,и на ходжите !!!!
цитирай
19. nefertiti20 - Наблюдавайте си ангелите да не д...
15.09.2012 13:21
kushel написа:
Наблюдавайте си ангелите да не дращят много и първо впроверете дали поддават на пиене.

Казваш да ги напиеме ли Куш....добре ама в исляма е забранен алкохола.....в християнството само виното се почита.....за другите не съм запозната...но като мед.лице знам че алкохола замъглява съзнанието и трезвата мисъл....и ако мога и знам кой е моя ангел.....може да се опитам да го ...напия!!!;)....))))
цитирай
20. deathmetalverses - В средата на август т.г. пуснах една статия
15.09.2012 17:08
с цитати от Хадисисте и Корана (умишлено не са превеждани на БГ език, но на РУСКИ ги ИМА!) , които доказват че ислямът е насилническа религия, одобряваща ДЕТСКИТЕ БРАКОВЕ и ПЕДОФИЛИЯТА; Сам МОХАМЕД на 56 г. взема за жена и ИЗНАСИЛВА малолетната АЙША (сгодена за него на 6, но приета на 9 годинки!)
"И образец за делата ни е Пророкът" се казва в Хадисите от МУЛАНА !!!
Ислямистите са педофили, както и всичките наши ЦИГАНИ и ПОМАЦИТЕ (краденето на момичета, възпято от НИКОЛАЙ ХАЙТОВ!) (при БГ турците обаче, след РЕВОЛЮЦИЯТА на КЕМАЛ АТАТЮРК, който задължи родителите да пращат дъщерите си в училища и да ги държат девствени до 18 г. - иначе имаше рязане на глави! - насилствените ДЕТСКИ бракове са минимум - стават само в най-затънтените БГ селца);
Та ислямът и педофилията са синоними!
цитирай
21. ka4ak - Не си изпълнил,партийното поръчение!:(
15.09.2012 20:08
Жалко!:(
цитирай
22. kushel - deathmetalverses, няма да правя ...
16.09.2012 11:52
deathmetalverses, няма да правя разрез и коментар на исляма. Искам да нахвърлям някои основни неща за да премина към основната тема, а тя е: "Защо мюсюлманите никога няма да приемат демокрацията от американски тип". Огромната грешка на западния свят е, че се опитва да налага собствени модели на хилядолетни нации, подценявайки с лека ръка религията и традициите им. Най-високата степен на демократизиране на тия общества е, да се смени един поомръзнал халиф с нов и то по възможност от клона, който спечели гражданската война. Всичко останало са нереалистични западни мечти или което е много по-вероятно, гоненето на икономически облаги.
цитирай
23. kushel - Жалко!:( С цялото ми уважение, ...
16.09.2012 11:58
ka4ak написа:
Жалко!:(


С цялото ми уважение, Качак, що за коментар е това! Бъди по-ясен!
цитирай
24. kushel - Наблюдавайте си ангелите да не д...
16.09.2012 12:04
nefertiti20 написа:
kushel написа:
Наблюдавайте си ангелите да не дращят много и първо впроверете дали поддават на пиене.

Казваш да ги напиеме ли Куш....добре ама в исляма е забранен алкохола.....в християнството само виното се почита.....за другите не съм запозната...но като мед.лице знам че алкохола замъглява съзнанието и трезвата мисъл....и ако мога и знам кой е моя ангел.....може да се опитам да го ...напия!!!;)....))))


Така като се замисля, тия ангели-деловодители, дали не излизат поне вечер от спалнята или от тоалетната. И друго, ангелите на жените да ли са женски или са евнуси. Някой казват, че са безполови но това е лъжа. Първо в Битие е описано подробно как са слизали на земята и са си вземали човешките дъщери за любовници и второ, насякъде ги рисуват с пишлета.
цитирай
25. nefertiti20 - . kushel - Наблюдавайте си ангелите да не д...
16.09.2012 15:19
абе не ги знам...ама със сигурност не са ..евнуси...деловодителите..и само си представи колко са напред с техниката и с връзките между отделите...да знаят кой какви грехове има...значи имат връзка с всички отдели..на АДА....))))))
цитирай
26. kushel - И аз имам някои бележки по комуни...
16.09.2012 16:12
И аз имам някои бележки по комуникациите, но ще ги изкажа, когато продължа темата.
цитирай
27. stoineff - Не те четях
16.09.2012 21:53
защото се отплесваш по архаични идеологически теми (комунизъм - капитализъм; СДС - БСП, Ляво - Дясно ... и тн... ), което ме дразни принципно, но ... виждам, че не съм бил прав ...
цитирай
28. kushel - Стойнев, някои теми само привидно ...
17.09.2012 07:46
Стойнев, някои теми само привидно са архаични. Освен това, аз пиша на всякакви теми освен на архаични.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kushel
Категория: Други
Прочетен: 4522250
Постинги: 1651
Коментари: 27095
Гласове: 27066
Календар
«  Ноември, 2015  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30